Πολιτική

Γιατί οι σωφρονιστικοί καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δολοφονία στον Κορυδαλλό

  • NewsRoom
Καλογήρου

Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Δικαιοσύνης


Στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιρρίπτει τις ευθύνες για τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου από συγκρατούμενούς του τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, θεωρώντας την ηγεσία του υπουργείου ως «ηθικό αυτουργό» της.

«Γραμματείς, Συντονιστές, Επιθεωρητές και λοιποί ανερυθρίαστοι Φαρισαίοι της Μεσογείων και της πολιτικής των «ανοιχτών» κατά τα άλλα φυλακών και της κορδέλας, αυτές είναι οι φυλακές σας. Καμαρώστε τες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του στο κατάστημα κράτησης 1 του Κορυδαλλού. Οι φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται.

Αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοδί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα.

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Μακάρι να ήμασταν κακοί μάντεις αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών».

Η Ομοσπονδία θέτει μια σειρά καυτών ερωτημάτων για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού: 

1) Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12;

2) Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του;

3) Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο;

4) Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Και απαντά: «Ναι τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους»;

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει με τις λέξεις: «Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ στον Κορυδαλλό: Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου σκότωσε τον μακελάρη του Μικρολίμανου


ΣΧΟΛΙΑ