• Πολιτική

    Γιάννης Οικονόμου: Οι πολίτες ψηφίζουν ΝΔ για καλύτερη ζωή

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    «Οι πολίτες διάλεξαν, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με βάση την εμπιστοσύνη σε μία πρόταση διακυβέρνησης η οποία εγγυάται την προοπτική που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

    Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ πρόσθεσε: «Οι πολίτες ψηφίζουν για να είναι η ζωή τους καλύτερη. Η ασφάλεια, η υγεία, η μόρφωσή τους, οι αποδοχές τους είναι οι συντελεστές που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη σε ένα κόσμο ταραγμένο και παράλληλα θέλουν να βλέπουν την πατρίδα να έχει σαφή, καθαρή γραμμή στο διεθνές γίγνεσθαι, με ενισχυμένο το γεωπολιτικό της κύρος. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε απέναντί μας μια δύναμη αναθεωρητική, όπως είναι η Τουρκία».

    Και συνέχισε: «Διακρίνουν την πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτή την καθαρή πρόταση διακυβέρνησης και σε όσα ασυνάρτητα ακούγονται τόσο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, όσο και αυτής της προεκλογικής περιόδου από την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο. Έχουμε μία αντιπολίτευση, η οποία σε μείζονα θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα της χώρας μας -είτε απευθείας, είτε υβριδικά- το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό τους είναι πως θα κατηγορήσει τη χώρα».

    Αναφερόμενος στο ναυάγιο της Πύλου και τη στάση της Κουμουνδούρου, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου είτε με υπονοούμενα, είτε και με ευθείες κατηγορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- δεν βρήκαν μισή κουβέντα να πουν για τους λαθροδιακινητές προτού πουν το οτιδήποτε. Είναι εθνικά επιζήμιο να βάζουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να κατηγορήσουν τη χώρα για τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με τον ανθρωπισμό και το διεθνές δίκαιο είτε από άγνοια, είτε από αντιπολιτευτικό μένος. Έχουμε βάλει ένα ερώτημα, το οποίο δεν έχει απαντηθεί. Είναι γραμμή, άποψη, πεποίθηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχει αξιωματικός της ελληνικής πολιτείας που έχει πάρει από κάπου εντολή και την έχει εφαρμόσει να μην σώζει ανθρώπους όταν πνίγονται στο Αιγαίο; Καθαρές κουβέντες θέλουμε. Μην το πάμε από εδώ, από εκεί, κάνει αναρτήσεις ο κ. Παπαδημούλης, τις αποσύρει έπειτα. Αυτή η κατηγορία απέναντι στη χώρα, στα συντεταγμένα της όργανα, σε πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να είναι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτη. Ένα πράγμα είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις για το μεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι όποιοι φεύγουν -από οπουδήποτε φεύγουν για τον οποιονδήποτε λόγο και με τον οποιονδήποτε τρόπο- πρέπει να μπαίνουν στη χώρα. Εμείς με αυτό διαφωνούμε. Αλλά, αυτό είναι μια πολιτική, ιδεολογική διαφωνία και κρίθηκε από τους πολίτες, οι οποίοι θυμούνται την περίοδο 2015-2019. Το απαράδεκτο είναι να διατυπώνονται τέτοιου είδους υπονοούμενα, λόγω του αντιπολιτευτικού μένους. Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα. Η σημερινή και από ό,τι φαίνεται και αυριανή -δεν έχουν γίνει οι εκλογές- αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα πιστεύει πραγματικά ότι η κυβέρνηση της χώρας αφήνει -ή πολύ χειρότερα οδηγεί- ανθρώπους να πνιγούν; Είμαστε σοβαροί; Έχουμε τόσες διαφορές, αλλά τι ακριβώς μας λένε; Γιατί δεν μιλούν καθαρά στον κόσμο για να διαλύσουν και τη δική μας επιχειρηματολογία; Πιστεύουν αυτά που έλεγε ο “επαγγελματίας διασώστης”, ότι “το Λιμενικό γδύνει τους ανθρώπους και τους πνίγει” και τον χειροκροτούσε ο κ. Κούλογλου; Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει στον ελληνικό λαό ότι αυτοί που ψηφίσατε με 41%, αφήνουν ανθρώπους να πνιγούν;».

    Για το ζήτημα της Ροδόπης ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Αναδεικνύεται με τη Ροδόπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα, τα εθνικά, που είναι κρίσιμα για τη χώρα, έχουν να κάνουν με την Τουρκία, απέναντι στον Ερντογάν -ξεκαθαρίζω για αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προδότες ή προδοτική πολιτική- έχει μια πολιτική, η οποία δεν είναι εθνικά επωφελής για μια χώρα σαν την Ελλάδα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν θα μιλήσουμε για τα Rafale, τις συμφωνίες με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά όλο το πανελλήνιο έχει καταλάβει ότι το τουρκικό προξενείο στη Θράκη “έδωσε τα ρέστα του” για να εκλεχθούν δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απλούστερο από το να έβγαιναν οι δυο και να έλεγαν “είμαστε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα”. Θα επρόκειτο για δήλωση αποσαφήνισης, όταν η όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί αμφιβολίες. Κυκλοφορεί μια φωτογραφία που γράφει “τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης” με τον ίδιον (σσ τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ) να είναι από κάτω. Αυτό δεν χρήζει διευκρίνισης; Στα ζητήματα αυτά οφείλουμε να έχουμε συναίσθηση της σοβαρότητάς τους όταν είμαστε κόμματα που διεκδικούμε τη διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη φωτογραφία έχει να πει κάτι;».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί το Λιμενικό και δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο επιτελικό κράτος και τα κυβερνητικά σενάρια για τους πρωτοκλασάτους

    Ανδρουλάκης: Η 25η Ιουνίου ημέρα Αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ