• Πολιτική

    Γιάννα Αγγελοπούλου: Ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφεραν την κρίση – Ρωτήστε τις κυβερνήσεις γιατί χάθηκε η ευκαιρία

    • NewsRoom
    γιαννα αγγελοπουλου

    Γιάννα Αγγελοπούλου


    Μεγαλύτερη πρόκληση από αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 χαρακτήρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου την επιτυχή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021».

    «Για μένα είναι μεγαλύτερη πρόκληση το 2021 από το 2004» είπε μιλώντας χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

    Συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα για την επέτειο, αλλά κι εμείς είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσει ο κάθε Έλληνας τα δικά του όνειρα».

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πλάνο των εκδηλώσεων, τονίζοντας πως ό,τι γίνει, θα γίνει με μέτρο, ειδικά δε σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος του εγχειρήματος.

    Η ίδια προσφέρει τις υπηρεσίες της αμισθί.

    «Με μέτρο θα προχωρήσουμε σεβόμενοι τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Καταλαβαίνω και αισθάνομαι τα προβλήματα του κόσμου. Σκοπός μας είναι μετά την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση του Έλληνα, να έρθει και η αυτοπεποίθηση, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο μας σαν χώρα» σημείωσε, λέγοντας επίσης πως καιρό ήθελε να κάνει κάτι για την Ελλάδα.

    Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» είπε επίσης πως στην όλη προσπάθεια υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι από όλους τους χώρους, που θα βοηθήσουν, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά.

    Επίσης, η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκαθάρισε πως δέχτηκε την συγκεκριμένη πρόκληση, ζητώντας να συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες στην προσπάθεια αυτή, κρατώντας μακριά από το «Ελλάδα 2021» πολιτικές αντιπαραθέσεις, κάτι που ήθελε και ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και προχώρησε σε συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    «Ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί έφεραν την κρίση»

    Η κ. Αγγελοπούλου ρωτήθηκε αρκετές φορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αν τελικά οι αγώνες αυτοί ήταν και ο βασικός λόγος που οδήγησε τη χώρα σε οικονομική κρίση.

    «Είναι ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας χρεοκόπησαν. Άφησα 135 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. Ρωτήστε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα υπόλοιπα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα. Ρωτήστε τους γιατί χάθηκαν όλα. Χάθηκε η ευκαιρία που είχε η χώρα μας. Χάθηκε ο μόχθος της να δείξει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα» ήταν η απάντησή της, ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν η απάντησή της για τις εγκαταστάσεις που έμειναν εγκαταλελειμμένες μετά το 2004.

    «Το γιατί ρήμαξαν είναι κάτι που επίσης πρέπει να ρωτήσετε την τότε κυβέρνηση και τις επόμενες» σχολίασε η Γιάννα Αγγελοπούλου.



    ΣΧΟΛΙΑ