• Πολιτική

    Γερμανία: Η «εκλεκτή» της Μέρκελ επικράτησε στον α’ γύρο των εκλογών του CDU

    • NewsRoom


    Η Άνεγκρτ Κραμπ – Κάρενμπαουερ, η οποία έτυχε της υποστήριξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, επικράτησε με 45,05% στον α’ γύρο για τις εσωτερικές εκλογές του CDU, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος. Αντίθετα, ο «εκλεκτός» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  Φρίντριχ Μερτς κατάφερε να συγκεντρώσει το 39,2% των ψήφων, ενώ ο «προστατευόμενος» του πρόεδρου της Μπούντεστακ, ο  38χρονος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν συγκέντρωσε μόλις το 15,7% και αποκλείστηκε από τον α΄γύρο.

    Από τις 999 ψήφους, η Κραμπ- Καρενμπάουερ συγκέντρωσε 450, ο Μερτς  392 ψήφους και ο Σπαν 157.

    Θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων, καθώς απαιτείται το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων για να αναδειχθεί ο νικητής.

    Η Κραμπ – Κάρενμπαουερ είναι πρώην πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και σημερινή γενική γραμματέας του CDU. Οι επικριτές της αναφέρουν πως δεν έχει το χάρισμα να ενθουσιάζει το ακροατήριο της, όπως  ο Μερτς, ωστόσο στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένη με την καγκελάριο Μέρκελ. Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι δεν είναι ένα είδος κλώνου της καγκελαρίου, προβάλλοντας τη σκληρή της θέση στο προσφυγικό για να αποδείξει την διαφοροποίησή της. Τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου στη Γερμανία όσων έχουν διαπράξει αξιόποινη πράξη σε χώρα του Σένγκεν και ζητά να γίνει συνέδριο την προσεχή άνοιξη για την επεξεργασία των γεγονότων του 2015, δηλαδή της μαζικής εισόδου προσφύγων στην Γερμανία. Δεν βλέπει την αναγκαιότητα νέων αλλά παραδέχεται την αδυναμία εφαρμογής υπαρχόντων νόμων στο προσφυγικό.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «αντίο» της Μέρκελ με δάκρυα στα μάτια: Αλλαγή σελίδας για το CDU (video)



    ΣΧΟΛΙΑ