Πολιτική

Γεραπετρίτης: Προς άνοιγμα λύκεια, λιανεμπόριο και διαδημοτική μετακίνηση

Γιώργος Γεραπετρίτης

Γιώργος Γεραπετρίτης


Για μετατόπιση μέτρων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με στόχο να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης

Ο υπουργός υπογράμμισε, παράλληλα, ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν ένα κομμάτι της ζωής τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 , ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων, καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Διαβάστε ακόμη:

Καπραβέλος: Δεν έχει γίνει ακόμη η «έκρηξη» του ηφαιστείου στην Αθήνα – Να αρθούν τα αναποτελεσματικά μέτρα

Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες – Νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα

Παγώνη: «Κλειδί» τα self tests – Τι θα γίνει με σχολεία και μετακινήσεις εκτός νομού

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ