• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: «Πυροβολισμός του ορθού λόγου» η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας


    Eπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την ομιλία του για την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021.

    Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Τσίπρα ως έναν «πυροβολισμό του ορθού λόγου», κατά την οποία ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν παρουσίασε καμία πρόταση αλλά επένδυσε στην καταστροφή, λέξη την οποία επανέλαβε πολλές φορές.

    «Κατά την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως άκουσα δώδεκα φορές τις λέξεις ‘κατηγορώ και καταστροφή’. Ήταν ένας καταστροφικός λόγος , ελπίδα να χτίσουμε πάνω στην καταστροφή. Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής, ανεβαίνετε στο άλμα της σύγχρονης καταστροφής», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

    «Αυτό που άκουσα ήταν πυροβολισμός του ορθού λόγου. Λέτε δεν ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά αλλά θέλουμε σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική με ότι αυτό σημαίνει. Στα οικονομικά, λέτε να αδειάσουμε τα Ταμεία και έτσι θα βελτιώσουμε τον λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ και το έλλειμα, όποιος το πετύχει θα κερδίσει Νόμπελ Οικονομίας».

    Ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα πως κατά την ομιλία του δεν τοποθετήθηκε σε κρίσιμα ζητήματα του προϋπολογισμού, όπως την αύξηση που προβλέπεται για τα κονδύλια για την παιδεία, την μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές ή τα εξοπλιστικά.

    «Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας; Διαφωνεί με την αύξηση στα κονδύλια για την Παιδεία; Για τα εξοπλιστικά; Τι λέει για την μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές; Στα κίνητρα για τις νέες θέσεις εργασίας; Σε τι διαφωνεί. Ούτε μία πρόταση δεν ακούσαμε. Μόνο ο λυρισμός ‘σας έχει εγκαταλείψει η κοινωνία, σας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Για να το δούμε κι αυτό. Μας εγκατάλειψαν οι αγορές; Ποια χώρα έχει αναβαθμιστεί από τους Οίκους αξιολόγησης και δανείζεται με επιτόκια στο ένα τρίτο εν μέσω πανδημίας. Μήπως δεν μας πιστεύουν οι αγορές; Οι εταιρίες κολοσσοί Microfoft , η Pfizer; Κανείς και εγκαθίσταται στην Ελλάδα. Να δούμε πως καταφέραμε να πάρουμε 32 δις δυσανάλογα υψηλά για τα δεδομένα της χώρας; Πως η Ελλάδα κατέθεσε το πλέον αξιόπιστο σχέδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων; Η Είναι πραγματική η εμπιστοσύνη που έχτισε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στην ΕΕ», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.



    ΣΧΟΛΙΑ