ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«Η Ελλάδα, χάρη στην εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών την οποία ακολουθεί, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο, το οποίο η ίδια το αξιοποιεί και στα διεθνή φόρα, ενόσω είναι και αξιόπιστος συνομιλητής όλων των διεθνών και περιφερειακών παικτών» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξη του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι είχε εκτενή συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας με τον οποίο θα έχει συνάντηση αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ επισήμανε επίσης ότι σκοπεύει στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί την Αρμενία.
Ο κ. Γεραπετρίτης, στο περιθώριο του σημερινού Συμβουλίου, θα συναντηθεί και με τον Αζέρο ομόλογό του.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη:
«Προσερχόμαστε σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με μία βαριά και σημαντική ημερήσια διάταξη.
Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της Αρμενίας και των σχέσεων της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα καλωσορίζει την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Νότιο Καύκασο. Χάρι στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας, η Αρμενία είναι σήμερα προσκεκλημένη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για να εκθέσει τις θέσεις για μια βιώσιμη ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ίδιος μίλησα εκτενώς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας και σκοπεύω στο αμέσως προσεχές μέλλον να επισκεφθώ τη χώρα, όπως επίσης σήμερα θα έχω την ευκαιρία να δω και τους δύο υπουργούς και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας και τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.
Αντιθέτως, τα μηνύματα δεν είναι εξίσου ενθαρρυντικά στα άλλα μέτωπα, τα περιφερειακά και τα διεθνή, δηλαδή στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στην υποσαχάρια Αφρική, όπου θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για βιώσιμη ειρήνη.
Η Ελλάδα, χάρις στην εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών την οποία ακολουθεί, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο, το οποίο η ίδια το αξιοποιεί και στα διεθνή φόρα, ενόσω είναι και αξιόπιστος συνομιλητής όλων των διεθνών και περιφερειακών παικτών.
Χάρι σε αυτό το κεφάλαιο, με φρόνηση και αυτοπεποίθηση χτίζουμε γέφυρες φιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας για το παρόν και το μέλλον.»
Διαβάστε επίσης:
Σύσκεψη υπό τον Κικίλια για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περίπτωση χιονιά
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Επενδυτικό Συνέδριο της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουζάκης: Από 10 Αυγούστου 2026 σε διαπραγμάτευση οι 2,73 εκατ. νέες μετοχές
- Τραμπ: Τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της Fed – Πού επικεντρώνονται οι συζητήσεις
- Τα 204,6 εκατ. που θα αλλάξουν την όψη της ΔΕΘ – Το Μητροπολιτικό Πάρκο των 120 στρεμμάτων και το νέο Βελλίδειο
- Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για τον α’ κύκλο του ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων της Σαμοθράκης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.