• Πολιτική

  Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα αξιόπιστος συνομιλητής των διεθνών και περιφερειακών παικτών

  • NewsRoom
  Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών

  Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών


  «Η Ελλάδα, χάρη στην εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών την οποία ακολουθεί, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο, το οποίο η ίδια το αξιοποιεί και στα διεθνή φόρα, ενόσω είναι και αξιόπιστος συνομιλητής όλων των διεθνών και περιφερειακών παικτών» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξη του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

  Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι είχε εκτενή συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας με τον οποίο θα έχει συνάντηση αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ επισήμανε επίσης ότι σκοπεύει στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί την Αρμενία.

  Ο κ. Γεραπετρίτης, στο περιθώριο του σημερινού Συμβουλίου, θα συναντηθεί και με τον Αζέρο ομόλογό του.

  Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη:

  «Προσερχόμαστε σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με μία βαριά και σημαντική ημερήσια διάταξη.

  Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της Αρμενίας και των σχέσεων της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα καλωσορίζει την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Νότιο Καύκασο. Χάρι στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας, η Αρμενία είναι σήμερα προσκεκλημένη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για να εκθέσει τις θέσεις για μια βιώσιμη ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

  Ο ίδιος μίλησα εκτενώς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας και σκοπεύω στο αμέσως προσεχές μέλλον να επισκεφθώ τη χώρα, όπως επίσης σήμερα θα έχω την ευκαιρία να δω και τους δύο υπουργούς και τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας και τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

  Αντιθέτως, τα μηνύματα δεν είναι εξίσου ενθαρρυντικά στα άλλα μέτωπα, τα περιφερειακά και τα διεθνή, δηλαδή στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στην υποσαχάρια Αφρική, όπου θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για βιώσιμη ειρήνη.

  Η Ελλάδα, χάρις στην εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών την οποία ακολουθεί, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο, το οποίο η ίδια το αξιοποιεί και στα διεθνή φόρα, ενόσω είναι και αξιόπιστος συνομιλητής όλων των διεθνών και περιφερειακών παικτών.

  Χάρι σε αυτό το κεφάλαιο, με φρόνηση και αυτοπεποίθηση χτίζουμε γέφυρες φιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας για το παρόν και το μέλλον.»

  Διαβάστε επίσης:

  Δημοσκόπηση: Τι θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις ευρωεκλογές – Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί, το πρόβλημα της κυβέρνησης

  Σύσκεψη υπό τον Κικίλια για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περίπτωση χιονιά

  Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Επενδυτικό Συνέδριο της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη  ΣΧΟΛΙΑ