• Πολιτική

    Γεωργιάδης σε Τσίπρα: «Εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν θέλουν το Ελληνικό» (video)

    • NewsRoom
    Αδ. Γεωργιάδης: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα περί δήθεν αλλαγής των όρων δόμησης του Ελληνικού με την ερμηνευτική τροπολογία που αφορά το τι ορίζεται ως υψηλό κτήριο έδωσε ο  Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα σε ποιο σημείο της τροπολογίας η νυν κυβέρνηση αλλάζει τους όρους δόμησης και εξυπηρετεί τον επενδυτή, πράξη που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει. Αντιθέτως, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε με νόημα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό, τα οποία ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να εξυπηρετεί με τη στάση του.

    Αναλυτικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

    «Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση. Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε. Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών. Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα.

    Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε. Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψατε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Όσα είπατε για το Ελληνικό ήταν όλα ψέματα».

    Για το ζήτημα της Βασιλικής Θάνου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: 

    «Καλά επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον Τύπο και το επιτρέψατε για 4,5 χρόνια ; Απαράδεκτο. Έχετε μια ατυχία. Και να θέλετε να βγείτε στο πεζοδρόμιο δεν μπορείτε γιατί σας συνοδεύει το κυβερνητικό σας παρελθόν. Να σας ρωτήσω. Κατερίνα Σαβαΐδου σας θυμίζει τίποτα. Την φάγατε με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη.

    Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή.

    Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές».

    «Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία και να δείξετε ότι κάτι διδαχθήκατε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, καταλήγοντας λέγοντας «κύριε Τσίπρα πηγαίνετε καλύτερα για διακοπές».



    ΣΧΟΛΙΑ