Πολιτική

Γεωργιάδης: Εντολή για ελέγχους στα καταστήματα που δεν τηρούν τους κανόνες για το click away

  • NewsRoom
Αναπτυξιακός νόμος: Πώς επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


«Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό mega.

Στην εκπομπή προβαλλόταν ρεπορτάζ που αφορούσε στις παραβάσεις των κανόνων του click away, όπου οι πολίτες διαλέγουν από το πεζοδρόμιο τα προϊόντα, και παραλαμβάνουν επιτόπου.

«Ήδη, με ενημέρωσαν συνεργάτες μου ότι κάποια καταστήματα παραβιάζουν τους κανόνες της παράδοσης εκτός. Τα καταστήματα που φαίνονται στην κάμερα στο Χαλάνδρι θα κλείσουν, θα επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο και δεν θα ανεχτούμε καμία παραβίαση στους κανόνες. Το ίδιο έχει γίνει με τα καταστήματα που δείξατε χτες στην Ερμού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εκατοντάδες μικρές εταιρίες παιχνιδιών μου έχουν στείλει τα εύγε τους για το πώς λειτουργεί η παράδοση εκτός, το πώς τηρούνται οι κανόνες και πώς καταφέραμε να πάρουν παιχνίδια τα παιδιά», συνέχισε ο ίδιος. «Η Amazon πουλάει κάθε μέρα εκατομμύρια παπούτσια, σακάκια κλπ. Γιατί μπορούν από την Amazon και όχι από αλλού; Δεν χρειάζεται την ώρα της συμφοράς να μεμψιμοιρούμε όλη την ημέρα. Οι λίγοι κακοί που παραβιάζουν τους κανόνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός αναφέρει: «Ήδη έδωσα εντολή στον ελεγκτικό μας μηχανισμό να δράσει για τα συγκεκριμένα καταστήματα. Γενικά όμως τα μέτρα τηρούνται».

Διαβάστε επίσης:

Επανεξέταση του click away ζητούν οι λιανέμποροι

Λιανεμπόριο: Μόλις το 30% των νέων παραγγελιών με «click away» – Αγωνία για το στοκ που συσσωρεύεται

Τα δικαιώματα του καταναλωτή στο click away – Τι ισχύει για επιστροφές προϊόντων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ