ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ζήτημα του πληθωρισμού αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει.
Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία υποστήριξε ο υπουργός, παράλληλα όμως παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην ΕΕ, ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια.
«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.
Πανδημία ανεμβολίαστων
Για τον περιορισμό του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο
Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο. «Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε, φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της» ανέφερε επίσης για την Άνγκελα Μέρκελ.
Τέλος, άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας. «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει» είπε.
Διαβάστε επίσης:
G20: Ξεκινά η Σύνοδος – Στο επίκεντρο το κλίμα και η οικονομία
Κικίλιας: Έμφαση στον high end τουρισμό και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζιτζικώστας: Η μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων των επιβατών στις αερομεταφορές θα γίνει άμεσα νόμος της ΕΕ
- Τραμπ: Θέλει να «ξεκλειδώσει» τα F-35 για τον «στενό μου φίλο τον Ερντογάν» – Όσα έγιναν την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ
- ΗΠΑ: Παρέμβαση 18 βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της επανένταξης της Τουρκίας στα F-35
- Ιράν: Διεκδικεί εξουσία σε τμήματα των Στενών του Ορμούζ – Στο στόχαστρο η ελευθερία της ναυσιπλοΐας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.