• Πολιτική

    Γεωργιάδης: Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με τη ΓΣΕΕ – Δεν θα αιφνιδιάσουμε ποτέ κανέναν

    • NewsRoom
    Συνάντηση εργασίας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ

    Συνάντηση εργασίας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ


    Με το Προεδρείο της  Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννας Στρατινάκη, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: 

    «Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ. Επιθυμώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου να έχω διαρκή επικοινωνία και διάλογο με την Γενική Συνομοσπονδία για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε ποτέ κανέναν. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε θα είναι προϊόν καλής ενημέρωσης και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης».

    Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:

    «Στη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με το νέο υπουργό Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδη, ως συνομοσπονδία, θέσαμε υπόψη του υπουργού όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και δη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

    Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης, ενώ συμφωνήθηκε να καταβληθούν ειλικρινείς προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η θεσμική κανονικότητα στο επίπεδο του κοινωνικού διαλόγου.

    Η ΓΣΕΕ τις επόμενες ημέρες θα προωθήσει προς τον κ.  υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων, το οποίο ευελπιστούμε να αποτελέσει βάση συζήτησης και αρχή επίλυσης ουσιωδών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους». 

    Διαβάστε επίσης: 

    Μαρινάκης: Ευθύνη όλων η νομοθέτηση της εμβληματικής μεταρρύθμισης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

    Ρωσία: Στον «αέρα» η συμφωνία για τα σιτηρά – Τι θα γίνει με τις τιμές

    Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Χειμάρρα και φυλακές Τιράνων για την απελευθέρωση Μπελέρη



    ΣΧΟΛΙΑ