• Πολιτική

    Γεωργιάδης: Δεν έπρεπε να κάνει το ντιμπέιτ ο Κώστας Μπακογιάννης

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    «Έκπληξη» χαρακτήρισε τη διαφορά των 27 μονάδων μεταξύ του Χάρη Δούκα και Κώστα Μπακογιάννη στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Γενναίος ο τρόπος που αντιμετώπισε την ήττα ο Κώστας Μπακογιάννης», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Προβλήματα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, δεν υποκριθήκαμε ότι δεν υπάρχουν», τόνισε.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχει αλαζονεία από την πλευρά της ΝΔ ο υπουργός απάντησε:

    «Η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ χθες δεν ήταν αλαζονική; Εύχομαι ο κ. Δούκας να κάνει την Αθήνα καλύτερη και να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων», σχολίασε.

    Σχετικά με τον κ. Μπακογιάννη και τον Μεγάλο Περίπατο ο ίδιος σχολίασε «Πιστεύω ότι τον έβλαψε ο Μεγάλος Περίπατος, αλλά έκανε κι άλλα πράγματα αυτά τα χρόνια ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν κρίθηκε μόνο για αυτό».

    Αναφορικά με το debate μεταξύ του κ. Μπακογιάννη και του κ. Δούκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έπρεπε να το κάνει, καθώς κόστισε στον πρώην Δήμαρχο της Αθήνας.

    «Νομίζω ναι, του κόστισε. Οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας ή ευγένιας είναι μία μάχη, έχει ένα στόχο, να κερδίσεις αν κάνεις κάποια κίνηση που αυξάνει το ρίσκο σου ενώ δε χρειάζεται να πάρεις ρίσκο, κάνεις λάθος. Γενικά ήταν ένα ελέυθερο debate και πολύ ωραίο.»

    «Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε νίκες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος»

    Σχετικά με τη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές ο ίδιος σχολίασε:

    «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εκ των δύο αρχηγών ο ένας θα χάσει, επομένως δε βλέπω λίαν πιθανόν να θελήσει κάποιος από τους δύο να χάσει. Η χθεσινή βραδιά φέρνει πολιτικές εξελίξεις στην αντιπολίτευση, θα φέρει ανταγωνισμό σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι κερδισμένο, έχει πετύχει νίκες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος, ο κ. Κασσελάκης πήγε στην Αμερική την ημέρα των εκλογών. Η διελκυστίνδα για το ποιος απο τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στην αντιπολίτευση θα ενίσχυθεί με τις εκλογές, δε θα μειωθεί».

    «Δεν έχουμε χάσει τις εκλογές, μην υπερβάλουμε, ήταν μία ήττα, αλλά η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές παραμένει με μεγάλη διαφορά πρώτη», πρόσθεσε.

    «Στο τέλος της θητείας μας το 2027 δε θα θυμόμαστε τη νίκη του κ. Δούκα στην Αθήνα, θα μεσολαβήσουν πολλά γεγονότα έως τότε, ένα η κυβένρηση κάνει τη δουλειά της, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα και η χθεσινή βραδιά θα αποτελεί μία κακή βραδιά σε μία λαμπρή πορεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο υπουργός Εργασίας.

    Σχετικά με την ένταση on air χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ήταν λάθος του «Ήταν μία κακή εικόνα μου, αλλά έφτασα στα όριά μου», εξήγησε ο ίδιος.

    Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έπρεπε να κάνει το ντιμπέιτ, σημειώνοντας πως οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας, αλλά μια μάχη.

    «Εάν κάνεις κάποια κίνηση που αυξάνει το ρίσκο σου, ενώ δεν χρειάζεται να πάρεις ρίσκο, κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα, σημείωσε πως το ντιμπέιτ έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να δουν τον Χάρη Δούκα που δεν τον ξέρανε.

    Εκτίμησε πως η χθεσινή βραδιά φέρνει εξελίξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης καθώς θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε πως το χθεσινό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν μια ήττα για τη ΝΔ.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Πού ηττήθηκε η κυβέρνηση, γιατί πρέπει να ανησυχεί η ΝΔ και τι «ταμείο» κάνει το Μαξίμου

    Στα Τίρανα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου

    Σπίρτζης: Να ξεκινήσουμε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ