• Πολιτική

    Γεννηματά σε Θεοχαρόπουλο: «Δεν δέχομαι ψήφους δεκανίκια στον Τσίπρα» (video)

    • NewsRoom
    Brexit

    Φώφη Γεννήματα


    Στην καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει το ΚΙΝΑΛ επανέλαβε η επικεφαλής του κινήματος Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    Η κ. Γεννηματά εξήγησε πως διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ τον κ. Θεοχαρόπουλο καθώς η ψήφος στις Πρέσπες είναι στην πραγματικότητα μια ψήφος στήριξης της κυβέρνησης. «Η μειοψηφία πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα» προσέθεσε η κ. Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε την κυβερνητική πλειοψηφία «παρδαλή», με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αναζητά στηρίγματα.

    Υπό την σκιά των μεγάλων αλλαγών στην πολιτική σκηνή που έχει φέρει η συμφωνία των Πρεσπών Η κ. Γεννηματά είπε πως ο κ. Τσίπρας «ξέρει ότι χάνει» και συνεπώς προσπαθεί να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ υποκρινόμενος τον κεντροαριστερό. «Είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα σήμερα», ανέφερε.

    Η κα Γεννηματά διέψευσε τη δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ πως τους προτάθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, λέγοντάς χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Τσίπρας». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στις εκλογές θα φανεί αν έχει υπάρξει συμφωνία Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου.

    Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς.

    Μιλώντας για το χθεσινό συλλαλητήριο, η κα Γεννηματά τόνισε πως ήταν «απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους». Όπως ανέφερε, διατύπωσε τη θέση ότι στόχος ήταν να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

    Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς.

    Σε ότι αφορά στο έκτακτο συνέδριο εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα.

    «Η ευθύνη μου είναι ότι έκανα πίσω και δέχθηκε το αίτημα για πολυκομματικό φορέα, προσέθεσε. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω. Από την ημέρα που ξεκίνησε το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ δε συνεδρίασε ξανά», υπογράμμισε.



    ΣΧΟΛΙΑ