ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) το απόγευμα, η Φώφη Γεννηματά, ζήτησε να πιέσουν για κυρώσεις στην Τουρκία, καθώς είναι ο μόνος τρόπος που θα φέρει αποτέλεσμα απέναντι στην επιθετικότητά της.
«Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια, ούτε στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ούτε στο σπάσιμο του εμπάργκο, ούτε στους εκβιασμούς για το προσφυγικό. Καλές οι δηλώσεις αλλά δεν αρκούν. Αποτέλεσμα θα φέρουν οι κυρώσεις», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κίνήματος Αλλαγής.
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Σε συνδυασμό με το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο δίνει ώθηση στην πολιτική ενοποίηση της Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να εγκρίνει χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους την πρόταση της επιτροπής. Η ευθύνη τώρα είναι στους πρωθυπουργούς».
«Οι αποφάσεις να επισπευσθούν. Όχι ατέρμονες διαβουλεύσεις γιατί οι κοινωνίες δεν αντέχουν», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας