• Πολιτική

    Γαλλία: Εχθρική ενέργεια η παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ από το Γιαβούζ

    • NewsRoom

    Το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz


    «Εχθρική ενέργεια» η οποία θα ενθαρρύνει την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτηρίζει η γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο την κίνηση της Τουρκίας να παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ επιχειρώντας σε αυτή να ξεκινήσει νέα παράνομη γεώτρηση.

    Με ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε και στο λογαριασμό της στο twitter, η γαλλική πρεσβεία τονίζει ότι «η άφιξη ενός νέου Τουρκικού πλοίου στην αποκλειστική κυπριακή οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου και του διεθνούς δικαίου. Πρόκειται για μια εχθρική κίνηση, η οποία ενδέχεται να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός, εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτή την κατάσταση με τον κύπριο ομόλογό του και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας και σημειώνει ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14 Οκτωβρίου θα εξετάσει τις εξελίξεις και τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ