• Πολιτική

    ΓΑΔΑ: Ξεκίνησε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»

    • NewsRoom


    Ξεκίνησε η εξέταση της προστατευόμενης μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» στην ΓΑΔΑ, από το κλιμάκιο της Προανακριτικής επιτροπής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Όπως και με την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», η «Αικατερίνη Κελέση» καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακριτικής, με αλλοίωση της φωνής της και χωρίς εικόνα.

    Η «Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς, έχοντας κατηγορήσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της, οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, ενώ ο Κωνσταντίνος Φρουζής τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε «κίτρινους φακέλους» και «τροχήλατες βαλίτσες». Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

    Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».



    ΣΧΟΛΙΑ