ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά από ερώτηση του βουλευτή κ. Καρρά, συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο.
Στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ανέφερε πως με το συγκεκριμένο ζήτημα αναδεικνύεται το πρόβλημα του υπερδανεισμού, τον οποίο οι τράπεζες όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά ευνόησαν, με αποτέλεσμα τη χρεοκοπία και την υπερχρέωση.
Υποστήριξε ότι πλέον διαθέτουμε μηχανισμούς έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, που αν τους είχαμε προ κρίσης, θα είμασταν σε καλύτερη θέση. Όπως είπε «μετά τα stress tests, η Πολιτεία θα εξετάσει πως συγκεκριμένα θα συμβάλει στην κοινωνικά υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο και στο συνυπολογισμό κάθε χρήσιμης πρότασης για την κοινωνικά υπεύθυνη αντιμετώπιση της υπερχρέωσης λόγω «ελβετικού φράγκου». Κάθε λύση, όμως, πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και να μην δημιουργεί άλλα, νέα, προβλήματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο μετά τη διολίσθηση του ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνει το… stress test των καταθέσεων στις πέντε ελληνικές τράπεζες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραγασάκης: «Στην Ελλάδα υπάρχει ένα μπλοκ που δεν θέλει να βγούμε από την εποπτεία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Daniel Susskind: Το μέλλον με την AI δεν είναι προδιαγεγραμμένο, έχουμε επιλογές ως ανθρωπότητα
- Το δολάριο ΗΠΑ ανακάμπτει από τα χαμηλά τετραετίας, καθώς ο Κέβιν Γουόρς προτάθηκε για νέος πρόεδρος της Fed
- Χρυσός και ασήμι σε ελεύθερη πτώση – Απώλειες και στις μετοχές
- 13ωρο: Σε ισχύ το νέο εργασιακό πλαίσιο από 16 Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει σε ωράρια και μισθούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.