• Πολιτική

    FT: Κίνδυνος ενίσχυσης της ακροδεξιάς-Ο καθηγητής Δ. Παπαδημητρίου για τη σύγκρουση στα Τέμπη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη


    Στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται δημοσίευμα του FT, ενόψει εθνικών εκλογών και στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών.

    Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τους κεντρώους ψηφοφόρους έχει κλονιστεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τους δεύτερους να θεωρούνται κρίσιμοι για την επανεκλογή της κυβέρνησης.

    Οι πολιτικοί κίνδυνοι

    Σε αυτό το κλίμα, το «φάντασμα» της ακροδεξιάς επανέρχεται στο προσκήνιο. «Το σιδηροδρομικό δυστύχημα μπορεί να βλάψει την εικόνα του Μητσοτάκη ως μία ασφαλής επιλογή», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. «Κάθε φορά που αμφισβητείται η αξιοπιστία ενός πρωθυπουργού, τα ακροδεξιά κόμματα επωφελούνται», προειδοποίησε.

    «Οι τεράστιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, ανάγκασαν τον Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων την Κυριακή», υποστηρίζει το βρετανικό μέσο.

    Και συνεχίζει αναφέροντας ότι αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού, έρχεται σε μία αρκετά ευαίσθητη στιγμή, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών.

    Κοινωνικές συγκρούσεις

    Η σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων, που οδήγησε σε ένα πολύνεκρο δυστύχημα, μεταξύ αυτών πολλοί φοιτητές, έρχεται σε μία περίοδο που «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σκάνδαλο υποκλοπών, με στόχο πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Κάτι που επηρέασε σύμφωνα με τους FT τους κεντρώους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι όπως σχολιάζει θεωρούνται κρίσιμοι για την επανεκλογή του».

    Και συνεχίζει: «Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη συγκέντρωνε το 32,1 % των ψήφων, επτά μονάδες μπροστά από το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη συντριβή, με τα τρία ακροδεξιά κόμματα στο 7,4 %, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Από το ατύχημα δεν έχει γίνει καμία έρευνα».

    Για το βρετανικό μέσο, οι κοινωνικές διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν με τους διαδηλωτές να επανέρχονται δυναμικά αυτή την εβδομάδα, ύστερα από τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια θανόντος στα Τέμπη



    ΣΧΟΛΙΑ