• Πολιτική

    «Φρένο» στα σενάρια για ανασχηματισμό

    • Νένα Σώκου

    Από παλαιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Μπορεί ο ανασχηματισμός να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των δημοσιογράφων, όπως ανέφερε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, όμως δεν είναι πάντα άνευ αντικειμένου η συζήτηση που ανοίγει για αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο.

    Ειδικά, μάλιστα, όταν πλησιάζει η επέτειος των δύο χρόνων από την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019, γεγονός που αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ένα «φρεσκάρισμα» στα πρόσωπα της κυβέρνησης και μια αφετηρία επανεκκίνησης.

    Εξάλλου, τη «φωτιά» για ένα πιθανό ανακάτεμα της τράπουλας στα κυβερνητικά πρόσωπα έβαλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εάν ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει πρόσωπα στην κυβέρνηση που υστερούν, απάντησε ότι «σε μία ομάδα δεν είναι και οι 11 παίκτες εξίσου καλοί».

    Η κ. Πελώνη, πάντως, ήταν κατηγορηματική ότι τα σενάρια για ανασχηματισμό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Ανέφερε ότι το θέμα αποτελεί «αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων ανά τακτά χρονικά διαστήματα» και υπενθύμισε ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από έξι μήνες.

    Σημείωσε, μάλιστα, ότι «ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών» και έκλεισε το θέμα λέγοντας ότι «συνεπώς δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη: «Φρένο» στη συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού

    Ανασχηματισμός τώρα – εκλογές το 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ