• Πολιτική

  Φραγκογιάννης: «Ο νέος φορέας δικτύωσης και εξωστρέφειας θα λάβει σάρκα και οστά τους επόμενους τρεις μήνες»

  • NewsRoom
  Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης

  Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης


  «Σάρκα και οστά» θα λάβει τους επόμενους τρεις μήνες ο νέος φορέας δικτύωσης και εξωστρέφειας, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

  Όπως έκανε γνωστό ο κ. Φραγκόγιαννης, ο οργανισμός θα αποτελέσει το ελληνικό παγκόσμιο δίκτυο σύνδεσης της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας με τα παγκόσμια κέντρα οικονομίας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, με σκοπό τον εντοπισμό ευκαιριών και τη δημιουργία σταθερών μακροχρόνιων σχέσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός, ο νέος φορέας:

  – Θα προωθήσει την Ελλάδα ως αναδυόμενο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή και αναγνώριση, τοποθετώντας την χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας και ενισχύοντας την εικόνα της

  – Θα διασυνδέσει τα μέλη του οργανισμού με παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια, προσφέροντας πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με σκοπό την διατήρηση της εταιρικής έδρας στην Ελλάδα και την ενίσχυση της εθνικής ανάπτυξης.

  Ο κ. Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, προγραμματίζονται 632 δράσεις, εκ των οποίων οι 327 αφορούν τις εξαγωγές, ενώ σχεδιάζεται και η συμμετοχή σε εκθέσεις ανά τον κόσμο.

  Ήδη, όπως σημείωσε, το 2024 ξεκίνησε δυναμικά με τρεις επιχειρηματικές αποστολές σε Τουρκία, Σερβία και Ινδία, ενώ προγραμματίζονται επιχειρηματικές αποστολές στη Γερμανία, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις Βαλτικές χώρες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο καθώς και σε χώρες της Δυτικής Αφρικής.

  Πλατφόρμα δικτύωσης Ελλήνων και ξένων προμηθευτών και αγοραστών

  «Η δημιουργία πλατφόρμας δικτύωσης Ελλήνων και ξένων προμηθευτών και αγοραστών, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στους αγοραστές να βλέπουν την εποχική διαθεσιμότητα κάθε προϊόντος και να επιλέγουν παραγωγούς ή προμηθευτές, εντάσσεται στα άμεσα σχέδιά μας» κατέληξε ο υφυπουργός.

  Αναφέρθηκε δε, και σε μία σειρά δράσεων που αφορούν στις υποδομές για την προώθηση των εξαγωγών και των επενδύσεων, στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος των εμπορικών δρόμων από βορρά προς νότο, από δύση προς ανατολή, όπως η κατασκευή του πανευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου «Διάδρομος Χ»,

  ο οποίος ξεκινάει από το Σάλτσμπουργκ και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, μέσω Σκοπίων, Βελιγραδίου, Ζάγκρεμπ, Βουδαπέστης, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια και το Βελιγράδι με την κεντρική Ευρώπη κ.ά..

  Στο κείμενο χαιρετισμού που απέστειλε στο συνέδριο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευελιξία της πολιτείας να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα, όπως απεδείχθη από τα πρόσφατα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες μας».

  O υπουργός σημείωσε ότι η εμβάθυνση των εμπορικών μας σχέσεων με χώρες-εταίρους στην ΕΕ, αλλά και τρίτες χώρες, αποτελεί το κεντρικό αντικείμενο συζήτησης σε διμερείς συναντήσεις, αλλά και συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στα άτυπα και τακτικά συμβούλια στην Ευρώπη.

  Τέλος, υπογράμμισε ότι δίνονται κίνητρα για να ασχοληθούν οι νέοι με τον πρωτογενή τομέα.

  Διαβάστε επίσης:

  Ποια είναι η Ιουλία Τσέτη που θέλει να σπάσει το «άβατο» στον ΣΕΒ και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

  Αρχηγός της Χαμάς: Το κίνημα εμμένει στους όρους κατάπαυσης του πυρός, που περιλαμβάνουν την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού

  Ζαχαράκη: «Ναι» σε διακομματικό διάλογο, «όχι» σε αλλαγές στον ποινικό κώδικα που καλύπτει πλήρως τις γυναικοκτονίες  ΣΧΟΛΙΑ