• Πολιτική

    Φωτεινή Σκοπούλη: Ποια είναι η πρώην υφυπουργός του Σαμαρά που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Η Φωτεινή Σκοπούλη


    Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το όνομα της πρώην υφυπουργού Υγείας της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέκη, Φωτεινής Σκοπούλη, που κατεβαίνει με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

    Η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Φωτεινή Σκοπούλη, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, επιτέλεσε υφυπουργός Υγείας το 2012 με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή του τον Μάριο Σαλμά.

    Η κα. Σκοπούλη αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ’ Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος

    Η κα. Σκοπούλη είχε επανέλθει στην επικαιρότητα το 2017, όταν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη», ενώ είχε καταγγείλει αόριστα υπουργούς που «βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους». Ωστόσο, αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε δηλώσει «άγνοια» για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως «ο υπουργός αποφάσιζε».

    Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ από την συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια, δεν καταλόγιζε ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μ. Καλογήρου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα ευνοείτε την Χρυσή Αυγή!



    ΣΧΟΛΙΑ