• Πολιτική

    Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    τσιπρας-αλεξης

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Ανακοινώθηκαν, μετά την σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρώτα ονόματα υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, για τις ευρωεκλογές.

    Το κομματικό όργανο, που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, επέλεξε μεταξύ άλλων, τους νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Από εκεί και πέρα, μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα,του πρώην υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη.

    Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν, είναι αυτό της κόρης του Μάνου Λοίζου, Μυρσίνης, του γιου του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη, Δημήτρη και της κόρης του καθηγητή Δημήτρη Τσάτσου, Άννας, αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Κώστα Αρβανίτη.

    Ξεχωρίζουν επίσης τα ονόματα του Αφγανού προέδρου της ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γκιονους Μουχαμαντί και της Ουφούκ Μουσταφά από την Κομοτηνή.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το όνομα της  πρώην Υφυπουργό Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, Φωτεινής Σκοπούλη. Η κ. Σκοπούλη είχε επανέλθει στην επικαιρότητα το 2017, όταν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη», ενώ είχε καταγγείλει αόριστα υπουργούς που «βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους». Ωστόσο, αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε δηλώσει «άγνοια» για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως «ο υπουργός αποφάσιζε».

    Αναλυτικά,  οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι οι:

    Παναγιώτης Κουρουμπλής

    Δημήτρης Πλουμπίδης

    Αννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου,

    Κώστας Αρβανίτης (ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΡΤ)

    Μυρσίνη Λοΐζου,

    Όλγα Νάσση,

    Γιώργος Χρηστάκης,

    Θεοδόσης Πελεγρίνης,

    Ιωάννα Κοντουλη,

    Γιάννης Μουζάλας,

    Γκιονους Μουχαμαντί

    Φωτεινή Σκοπούλη

    Οφούκ Μουσταφά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μ. Καλογήρου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα ευνοείτε την Χρυσή Αυγή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπήλιος Λιβανός: Κάθε μέρα παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η οικονομία θα βαλτώνει



    ΣΧΟΛΙΑ