• Πολιτική

    Φωτιές ανάβει η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο

    • NewsRoom

    Αντώνης Σαμαράς


    Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων για επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φωτιές έχει ανάψει στην Αθήνα η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αιτιολόγηση για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την διαδικασία, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, επισείοντας και την απειλή της διαγραφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν άγνοια τόσο για την στάση του πρώην πρωθυπουργού, όσο και για το γιατί απουσίαζε, ενώ διαψεύδουν ότι υπήρχε κάποιο θέμα υγείας.

    Είναι η δεύτερη ψηφοφορία από την οποία απέχει ο κ. Σαμαράς. Την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία Σαμαρά. Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

    «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κύριος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».



    ΣΧΟΛΙΑ