ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε απόψε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19 να εξάγουν την παραγωγή τους, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα σκευάσματα αυτά.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτήν δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την Covid-19 βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.
Μόνο η αύξηση της παραγωγής, η άρση των εξαγωγικών φραγμών και το μοίρασμα των εμβολίων που έχουν ήδη παραγγελθεί θα βοηθούσε αμέσως την κατάσταση, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κιάτο: Οπλοστάσιο σε σπίτι απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας
- Online έλεγχος στα μετρητά όσων ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα
- Πώς μπήκε «μπουρλότο» στη Βουλή, ο κυνηγός Πιέρ, ο πόλεμος Βενιζέλου- Μαξίμου και το χρυσό δακτυλίδι που μοίραζαν
- Η ώρα των δασμών: Τι προβλέπεται για την ΕΕ, ποιες χώρες πήραν παράταση
