• Πολιτική

    Folli Follie: Στο αρχείο οι καταγγελίες για δωροδοκία σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα έρευνα για Μπαλαούρα και Κουτσολιούτσους

    Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης


    Στο αρχείο έβαλε η Οικονομική Εισαγγελία την έρευνα για τα δύο μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Folli Follie.
    Σε βάρος των Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα, δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης,  για δωροδοκία τους από τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ενώ αναφορά γίνεται και στους Αλέκο Φλαμπουράκη και Αλέξη Χαρίτση ότι δεν προέκυψε τίποτα πέραν της αναφορά των ονομάτων τους στα email του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.
    Για τους 2 πρώην υπουργούς Φλαμπουράρη και Χαρίτση, η Οικονομική Εισαγγελία δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει έρευνα (και ήδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης τους έχει αποφανθεί η Βουλή), ωστόσο τα ονόματα τους αναφέρονται αφηγηματικά στην εισαγγελική διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που περιγράφεται ο μη εντοπισμός ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.
    Ωστόσο για τον κ. Μπαλαούρα, τον πατέρα και τον γιο Κουτσολιούτσο και τον υπάλληλο τους, διατάχθηκε νέα έρευνα.
    Η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητώντας να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, που αφορά σε υπόσχεση ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους
    Τα email του στενού συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αποκαλύφθηκαν  κατά το διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers.
    Στην έκθεση 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο από τον υπάλληλο, στα οποία  αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , αφήνοντας να εννοηθεί ότι  είχαν εμπλοκή σε προσπάθεια κουκουλώματος του οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie.
    Στα email του υπαλλήλου το Μάιο του 2018, τα πολιτικά πρόσωπα «φωτογραφίζονται» ως οι ισχυροί σύμμαχοι της εταιρείας και της οικογένειας των ιδρυτών της που φέρεται να έψαχνε εναγωνίως τρόπους να κερδίσει πολιτική κάλυψη για να καθυστερήσει ή να συσκοτίσει τις πρώτες έρευνες στα οικονομικά της Folli Follie.
    Και τα 4 πολιτικά πρόσωπα είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος του διευθυντή ασφαλείας που τους ενέπλεκε.
    Πάντως η αναφορά στα email στον «πρόεδρο της Επιτροπής» είχε ως αποτέλεσμα να βγει από το αρχείο η έρευνα για τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκάνδαλο Folli Follie: Τα ονόματα Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη αναφέρονται σε e-mail ως «ισχυροί σύμμαχοι»



    ΣΧΟΛΙΑ