• Πολιτική

    Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι το βαρίδι της Αριστεράς

    • NewsRoom
    Γεννηματά ΚΙΝΑΛ

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά


    Ως «το βαρίδι της Αριστεράς», και το «πιο παλιό από το παλιό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της βουλής στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς τη Κυβέρνηση.

    «Οι πολιτικές διαφορές λύνονται στις κάλπες, εκεί κύριε Τσίπρα σας περιμένει ο ελληνικός λαός» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Ανατρίχιασα τις προάλλες ακούγοντας από αυτό ακριβώς το βήμα να ξύνει τις πληγές του εμφυλίου. Από αυτό το βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν αυτές τις πληγές», ανέφερε η κ. Γεννηματά, η οποία καταδίκασε τις απειλές κατά βουλευτών, υπενθυμίζοντας πάντως πως το κόμμα της ήταν πάντα σταθερή σε αυτή τη θέση.

    Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν διστάζει να κάνει τη δεδηλωμένη κουρελού», ενώ προκάλεσε τον πρωθυπουργό να στηρίξει με τη σημερινή πλειοψηφία τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    «Η δημοκρατία δεν είναι πολιτική, αλλά ουσία. Η δημοκρατία έχει ζήσει πολύ καλύτερες μέρες στην Αθήνα από τις δικές ημέρες», ανέφερε.

    «Πάρτε το απόφαση, Τελειώσατε. Φύγετε τώρα. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να προσφέρετε στην παρούσα φάση. Φοβάστε, τρέμετε την κρίση του λαού», συνέχισε η κ. Γεννηματά, ρωτώντας τον πρωθυπουργό τι έκανε η κυβέρνηση μπροστά στις προειδοποιήσεις της για την πραγματική οικονομία και την μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επέμεινε στην ανάγκη εκλογών και δεσμεύθηκε να ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 86 με συμφωνία ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Βουλής θα περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις 120 δόσεις.

    Η κ. Γεννηματα ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδα, καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «τοξικό», που μετρήθηκε και βρέθηκε λίγος, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκης, για τον οποίο είπε πως επιδίδεται στην πόλωση χωρίς πρόγραμμα για μικροπολιτικά συμφέροντα.

    «Ζητάμε καθαρή εντολή για να ενώσουμε τους Έλληνες και να ηγηθούμε μιας πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε η κ. Γεννηματά.  «Εσείς χτίζετε τείχους, εμείς χτίζουμε γέφυρες», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Γεννηματα..

    «Από τις κάλπες θα βγείτε και χαμένος και.. καμένος» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από τα highlights της Βουλής: Το αλκοτέστ, το κότερο και το κέρατο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Ο Τσίπρας μου είπε ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ