• Πολιτική

    Φώφη Γεννηματά: Καλώ τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

    • NewsRoom

    Φώφη Γεννηματά


    “Η Τουρκία έχει μαι αναθεωρητική στρατηγική σε σχέση με τις συνθήκες και μια στρατηγική ενίσχυσης του γεωγραφικού της ρόλου. Δεν μπορεί να μείνουμε σε κινήσεις τακτικής. Πρέπει να ενισχύσουμε το γεωστρατηγικό μας ρόλο αξιοποιώντας τις συμμαχίες μα και τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να βάλουμε τους εταίρους μας και το διεθνή παράγοντας μπροστά στις ευθύνες τους στέλνοντας μηνύματα αποφασιστικότητας”, είπε η Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο Delphi Forum.

    Πρέπει να γίνουμε ξακάθαροι ότι δεν θα επιτρέψουμε αν ο Ερντογάν περάσει από τα λόγια στις πράξεις να κάνει έρευνες που θα προσβάλουν παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο έχω ζητήσει κα επανάληψη να συνεδριάσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έτσι ώστε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή και να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας και αν στείλουμε μηνύματα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και αποφασιστικότητας στους εταίρους και τους συμμάχους μας.

    Εξέφρασε τον προβληματισμό της για την άρνηση του Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι προκαλεί τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

    “Πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς τον Πρωθυπουργό ότι δεν του έχει δοθεί λευκή επιταγή για να χειρίζεται τα εθνικά μας ζητήματα”, είπε.

    “Πιστεύω ότι πρέπει αν ζούμε ειρηνικά με τους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις συμβάσεις και την καλή γειτονία. Όταν όμως η Τουρκία έχει αυτή τη στάση, τι σημαίνει να τα βρούμε; να παραχωρήσουμε κάτι;”, αναρωτήθηκε.

    “Αν περάσει η Τουρκία από τα λόγια στις πράξεις πρέπει να τη σταματήσουμε και να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω” σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ