• Πολιτική

    Φλωρίδης: Προέχει η φροντίδα των συμπολιτών μας – Μετά η αποτίμηση για το αν δεν έγινε κάτι σωστά

    • NewsRoom
    Γιώργος Φλωρίδης, νέος υπουργός Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, νέος Υπουργός Δικαιοσύνης


    «Οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, θα έχουν δίπλα τους το κράτος», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, για την εθνική τραγωδία στη Θεσσαλία. Απάντηση στα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    “Στη Θεσσαλία η χώρα ζει μια μεγάλη καταστροφή και μια μεγάλη τραγωδία. Απέναντι σε αυτή την καταστροφή, η κυβέρνηση είναι παρούσα εκεί. Είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή, με τους μηχανισμούς τους κράτους, με την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, τις Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά με την αυτοθυσία πολλών εθελοντών. Σε όλους αυτούς οφείλουμε για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες μας. Η κυβέρνηση είναι εκεί για να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες.

    Είναι ακόμα σε εξέλιξη οι προσπάθειες για να μεταφερθούν, με ασφαλή τρόπο, οι άνθρωποι που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι. Οι πρώτες προσπάθειες κατατείνουν στο να υπάρξουν άμεσες λειτουργίες σε βασικά αγαθά, όπως είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Αυτή είναι μια τεράστια προσπάθεια, θα απαιτήσει χρόνο, οι πρώτες φροντίδες είναι επίσης να μην δημιουργηθούν υγειονομικά προβλήματα και οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι υπουργοί είναι εκεί”, είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε:

    “Έχουν εξαγγελθεί τα πρώτα μέτρα ανακούφισης και βεβαίως, όταν εκτιμηθεί το συνολικό μέγεθος αυτής της τεράστιας καταστροφής, τότε είναι προφανές ότι τα μέτρα αυτά τα συμπληρωθούν, θα ολοκληρωθούν, θα εξελιχθούν. Ένα είναι βέβαιο. Ότι οι συμπολίτες μας εκεί θα έχουν δίπλα τους το κράτος. Θα έχουν δίπλα τους το κράτος σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει με αυτή τη φοβερή καταστροφή”.

    “Θα έχουμε καιρό στη συνέχεια να δούμε, είτε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε στα πλαίσια του δημοσίου ελέγχου, εάν η χώρα χρειάζεται αλλαγές και ποιες, στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας”, είπε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

    “Σε όλον τον κόσμο τα σχέδια πολιτικής προστασίας αναθεωρούνται. Και προφανώς θα δούμε εάν κάτι δεν πήγε καλά, τι είναι αυτό, τι πρέπει να διορθωθεί και πως πρέπει να θωρακιστεί η χώρα, για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας, να θωρακιστεί ξανά ο πλανήτης απέναντι σε μια βίαιη μεταβολή, που κανείς μα κανείς, παρότι υπήρξαν απόψεις, δεν μπορούσε να προβλέψει την ένταση αυτής της μεταβολής.

    Είναι πάρα πολύ πρόχειρο, όταν εξελίσσονται ακόμα προσπάθειες διάσωσης και αντιμετώπισης των πρώτων φοβερών συνεπειών, να προσπαθούμε να αποτιμήσουμε τι ενδεχομένως δεν έγινε σωστά. Θα έχουμε τον καιρό. Τώρα η προσοχή μας πρέπει να στραφεί πως θα αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα των συμπολιτών μας εκεί και πως θα τους παράσχουμε, ως ελληνική κοινωνία και ως ελληνική πολιτεία, κάθε δυνατή βοήθεια”.

    Διαβάστε επίσης:
    To καινούργιο Mini Countyman!

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 1.947,20 δολάρια ανά ουγγιά

    Attica Group: Ανασυγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα – Διευθύνων σύμβουλος ο Π. Δικαίος



    ΣΧΟΛΙΑ