Πολιτική

Φίλος Παπαντωνίου: Ο τότε υπουργός μου έδωσε 2,5 εκ. ευρώ σε μετρητά

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου εξέρχονται από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες


«Φωτιά» που κατέκαψε τον Γιάννο Παπαντωνίου φαίνεται πως ήταν η απολογία ενός στενού του φιλικού προσώπου. Ο επίσης κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να «κάρφωσε» τον τότε υπουργό, ομολογώντας ότι τον βοήθησε να βγάλει στην Ελβετία 2,5 εκατομμύρια ευρώ που τμηματικά του είχε παραδώσει σε μετρητά ο τότε παντοδύναμος υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ενδιάμεσος επιχειρηματίας, υποστήριξε στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή ότι:

Τα χρήματα πίστευε ότι προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου. Εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται. Μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003, κατά τις ίδιες πληροφορίες έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια σε μικρά ποσά γίνονταν οι καταθέσεις σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για Παπαντωνίου: Η Δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει πλήρως τη δυσώδη υπόθεση των εξοπλιστικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου: Ορισμένοι τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα δεν μπορούν να προσβάλουν την παράταξη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα κελιά της «17 Νοέμβρη» ο Γιάννος Παπαντωνίου