• Πολιτική

    FAZ-Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας εντελώς νέος, χαμαιλεοντικός και αποφασιστικός υπουργός

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Βερολίνο και οι προκάτοχοί του…

    Δημοσίευμα αφιερωμένο στην προσωπικότητα και τα έργα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη φιλοξενεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    «Ένας εντελώς νέος, χαμαιλεοντικός και αποφασιστικός τύπος Έλληνα υπουργού είναι από αυτήν την Πέμπτη στο Βερολίνο στον ομόλογό του υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμάγιερ. Μέχρι τώρα ‘οι υπουργοί για την οικονομική ανάπτυξη’ ήταν άλλης πάστας. Από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση ερχόταν πριν από πέντε χρόνια, ένας υπουργός που θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας καλός ανθυπολοχαγός και εκτελεστικό όργανο του κόμματος. Μετά από αυτόν ακολούθησε με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένας προσωπικά ευκατάστατος πολιτικός, ο οποίος προπαγάνδιζε αριστερές ιδέες αλλά στην πράξη άφηνε την εντύπωση ενός ανθρώπου σαν να έχει παραλύσει».

    Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο 47χρονος Άδωνις Γεωργιάδης θέλει τώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις και να προσελκύσει νέους επενδυτές. Για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν τώρα ‘φανταστικές προϋποθέσεις’, όπως δηλώνει ο Γεωργιάδης σε αυτή την εφημερίδα. «Είναι πολύ πιο εύκολο τώρα να είσαι μεταρρυθμιστής, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη….’Οι Έλληνες γνωρίζουν τώρα πως ο δρόμος οδηγεί μπροστά και θέλουν να προχωρήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα’».



    ΣΧΟΛΙΑ