• Πολιτική

    Το Facebook ξέρει περισσότερα από όσα νομίζεις, ακόμη και τι ψηφίζεις!

    • NewsRoom


    Αυτό αποτελεί ακόμη μια τρανταχτή απόδειξη ότι το Facebook γνωρίζει πολλά περισσότερα για εμάς από όσο νομίζουμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαχωρίζει τους χρήστες του σε 3 κατηγορίες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή στους φιλελεύθερους, συντηρητικούς και μετριοπαθείς. Αυτές οι πληροφορίες κρίνονται ιδιαίτερα πολύτιμες για τους υπευθύνους εκστρατείας όπως και τους διαφημιστές, ειδικότερα στα μέσα της εκλογικής περιόδου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως το μέσο πολλές φορές θεωρείται ο “Μεγάλος Αδερφός” του διαδικτύου.

    Trump

    Ο πιο εύκολος τρόπος για να μπορέσει το Facebook να βγάλει τα συμπεράσματα του για τις πολιτικές μας πεποιθήσεις είναι να γράψει ο ίδιος ο χρήστης στην προσωπική του σελίδα το πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει. Για εκείνους όμως, που δεν είναι τόσο ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, το Facebook έχει βρει μια άλλη λύση. Τα συμπεράσματα σε αυτές τις περιπτώσεις βγαίνουν από τον υπολογισμό των σελίδων που έχει κάνει like ο εκάστοτε χρήστης.

    facebook

    Για παράδειγμα, εάν κάποιος χρήστης πατήσει το κουμπί “μου αρέσει” στην σελίδα των παγωτών Ben&Jerry’s και οι περισσότεροι που έχουν πατήσει το ίδιο κουμπί αναγνωρίζονται ως φιλελεύθεροι, τότε αυτομάτως ο χρήστης θα μπει στην ίδια κατηγορία.

    Εδώ μπορείτε να δείτε πως τοποθετούμαστε στις αντίστοιχες κατηγορίες:

    Στην αρχή μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Ad Preferences στην σελίδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται η λίστα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας.

    facebook

    Στην κατηγορία με τα ενδιαφέροντα επιλέξτε την καρτέλα “more” και πατήστε στην κατηγορία “Lifestyle και Πολιτισμός”.

    facebook

    Στη συνέχεια ψάξτε για τα πολιτικά ενδιαφέροντα ενώ δίπλα σε αυτό θα πρέπει να υπάρχει μέσα σε παρένθεση η πολιτική σας κατεύθυνση. Εάν δεν εμφανίζεται ίσως πρέπει να πατήσετε περισσότερες φορές την επιλογή “See More”.

    facebook

    Εκεί θα δείτε τα συμπεράσματα του Facebook για τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και αν αυτές είναι τελικά αληθής. Μια σκέψη που μπορεί να τρομάζει ωστόσο, είναι το, για ποιους λόγους άραγε το Facebook ασχολείται και προσπαθεί να μάθει τις πολιτικές μας πεποιθήσεις; Τα συμπεράσματα δικά σας..

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/hillary-epistratevi-timberlake-ke-biel-goofy-selfies-gia-na-feri-lefta-tin-ekstratia-tis/69030

    https://www.facebook.com/ads/preferences

    https://www.facebook.com/ads/preferences



    ΣΧΟΛΙΑ