ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ποσό των 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που όφειλε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποπλήρωσε η Πορτογαλία, εξοφλώντας πλήρως το χρέος της στον διεθνή οικονομικό οργανισμό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Χάρη σε αυτήν την πρόωρη εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεών της, η χώρα γλίτωσε 1,16 δισεκατομμύριο ευρώ σε τόκους, πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Το αρχικό πρόγραμμα αποπληρωμής του δανείους, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (ήταν μέρος του συνολικού ποσοστού των 78 δισεκατομμυρίων που έλαβε η Πορτογαλία στο πλαίσιο του μνημονίου διάσωσης του 2011) προέβλεπε την καταβολή της τελευταίας δόσης στο ΔΝΤ το 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Nέα επίθεση drones και πυραύλων του Ιράν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου» τονίζουν οι Φρουροί της Επανάστασης
- Τραμπ: «Ο πόλεμος νομίζω θα τελειώσει πολύ σύντομα» – Εξετάζουμε άρση ορισμένων κυρώσεων στο πετρέλαιο (upd)
- ΕΟΔΥ: Τι λέει ο Χ. Χατζηχριστοδούλου στο Mononews – Η τοποθέτηση του Ά. Γεωργιάδη και το θρίλερ της επόμενης μέρας
- Τα αγρίμια, οι γονείς και μια γραμμή βοήθειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.