ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με βίντεο «που δείχνουν σκάφη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών», ζητά ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Αναφέρει ειδικότερα ότι «τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και blogs, βίντεο που δείχνουν σκάφη του λιμενικού να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών» και ότι στις εν λόγω σκηνές, «φαίνεται μάλιστα να γίνεται χρήση βολών εκφοβισμού».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι πρακτικές αυτές είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και τις Διεθνείς Συμβάσεις» και τονίζει πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν άμεσα να απαντήσουν «αν τηρούνται οι κανόνες έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας ή αν έχουμε επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές των παράνομων επαναπροωθήσεων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη του 2027 λόγω του πολέμου στο Ιράν – Στο 1% η νέα πρόβλεψη
- Reuters: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Βουλγαρίας
- Αγορές: Ανοδικά τα futures ενόψει Fed, Microsoft και Alphabet – Πτώση στις ευρωαγορές
- Το κόστος των καυσίμων «ακινητοποίησε» κρουαζιερόπλοιο – κατοικία – Εκατοντάδες επιβάτες το εγκαταλείπουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.