• Πολιτική

    Εύα Καϊλή από τη φυλακή: Σκέφτηκα την αυτοκτονία

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    «Είμαι αθώα και θα το αποδείξω», τονίζει η Εύα Καϊλή από την φυλακή όπου κρατείται, τονίζοντας πως δεν νιώθει θύμα, αλλά τρόπαιο.

    Αποσπάσματα της συνομιλίας μεταξύ της ευρωβουλευτού του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini, και της Ελληνίδας πολιτικού Εύας Καϊλή στις φυλακές Haren των Βρυξελλών δημοσίευσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    Η Ελληνίδα πολιτικός που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τις φερόμενες δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε σε αποκαλύψεις.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κ. Καϊλή φαίνεται πως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη».

     Παράλληλα, η εφημερίδα μιλά επίσης για το γεγονός πως η κ. Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.

    Η Ελληνίδα πολιτικός πρόσθεσε πως: «Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές».

    «Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου», πρόσθεσε.

    Ιταλίδα πολιτικός: Ακλόνητο το τεκμήριο αθωότητας

    Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της».

    Η εφημερίδα προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζελένσκι: Δεν θα μείνει «ούτε ίχνος της Ρωσίας» στην ουκρανική επικράτεια

    Στη Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας για την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ