• Πολιτική

    Ευ. Βενιζέλος: Επιχειρείται να ακυρωθεί η κοινή λογική και να επικρατήσουν νέες «ψευδαισθήσεις»

    • NewsRoom
    Βενιζέλος για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Επικριτικός ως προς την ρητορική της κυβέρνησης ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου εμφανίζεται σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως από επιχειρείται να ακυρωθεί η κοινή λογική και να επικρατήσουν νέες, πιο επικίνδυνες τη φορά αυτή «ψευδαισθήσεις».

    «Το γεγονός ότι η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο στο οποίο οδηγηθήκαμε με τους χειρότερους δυνατούς όρους το 2015 και η είσοδος στη γκρίζα περιοχή του τέταρτου μνημονίου που έχει τα μειονεκτήματα αλλά όχι τις εγγυήσεις των προηγούμενων, εμφανίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως επιτυχία, είναι προσβλητικό για την κοινή λογική», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως όποιος διαθέτει κοινή λογική μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

    «Το επικίνδυνο είναι ότι επιχειρείται, για πολλοστή φορά τα τελευταία εννιά χρόνια, να ακυρωθεί η κοινή λογική. Να επικρατήσουν νέες, πιο επικίνδυνες τη φορά αυτή «ψευδαισθήσεις». Να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να μείνει η χώρα απροετοίμαστη για το μέλλον, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους του», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος.

    Η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει πράγματι μόνο όταν διαμορφωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σεβασμού της αλήθειας και της κοινής λογικής, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Έως τότε θα συνεχίσουμε δυστυχώς να χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο, όπως συμβαίνει τα τριάμισι τελευταία χρόνια της δευτερογενούς κρίσης που άρχισε τον Ιανουάριο του 2015», καταλήγει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Παπανδρέου: Βήμα προς τα εμπρός η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Ραγκούσης για την έξοδο από τα μνημόνια – Το «καρφί» του για Μητσοτάκη και Γεννηματά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΝΔ σχολιάζει με στίχους του Καβάφη στο επικείμενο διάγγελμα Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ