• Πολιτική

    Η ΝΔ σχολιάζει με στίχους του Καβάφη στο επικείμενο διάγγελμα Τσίπρα

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    «Το τρίτο μνημόνιο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) για τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο.

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρεται και στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σχετικά με το κόστος της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και την διαπίστωση πως όχι μόνο διέκοψε, αλλά αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις.

    Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσής της, η ΝΔ επέλεξε μάλιστα να σχολιάσει με μερικούς στοίχους από την  Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη, με αφορμή την φημολογία που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει στο νησί του Ιονίου για να απευθύνει το διάγγελμά του προς τους Έλληνες.

    Ωστόσο, το απόσπασμα που συμπεριέλαβε η ΝΔ είχε μια μικρή αλλοίωση (χωρίς πάντως να μεταβάλλεται ιδιαίτερα το νόημα), καθώς στο κείμενο της ανακοίνωσης ο τελευταίος στοίχος αναφέρει «Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια», ενώ στο ποίημα ο στίχος αναφέρει «Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια…».

    Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

    Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου του Μαξίμου, δεν βρήκε λέξη να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ ευρώ”.

    Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

    Υ.Γ Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η ΝΔ του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη.

    “Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι
    Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
    Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχασε 86 έως 200 δισ. ευρώ το 2015 – «Success story» μόνο αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Τσίπρα σαν άλλος… Οδυσσέας από την Ιθάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reuters: Εκτός μνημονίου η Ελλάδα, αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ