• Πολιτική

    Ευ. Τσακαλώτος: «Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα… βεβαίως και έχουμε λιτότητα, αλλά δεν είναι καταστροφή»

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (φωτογραφία αρχείου)


    «Δεν είμαι ευτυχής, κι αυτή είναι η διαφορά μας, γιατί εμείς δεν πουλάμε φούμαρα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ  κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση στοιχείων και στατιστικών λέγοντας πως «δεν έχει ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο», στην πρώτη τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου.

    Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε πίνακες οι οποίοι συνοδεύουν το σχέδιο νόμο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ απευθύνθηκε στους βουλευτές με φράσεις διόλου τιμητικές όπως «δεν ξέρετε αριθμητική», «κάντε αυτή την πράξη εδώ, τσουκ τσουκ τσουκ εκεί και θα δείτε τι συμβαίνει».

    Η επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών είχε ως στόχο να δείξει  πως ο τελικός λογαριασμός με τα αντίμετρα «δεν θα έχει την καταστροφή που όλοι λέτε ότι θα φέρει».

    Αξίζει να αναφερθεί πως ύστερα από μία μακροσκελή τοποθέτησης με «μπλε» και «κόκκινες» «στήλες» όπου «μπλε» τα μέτρα και «κόκκινα» τα αντίμετρα και απευθυνόμενος προσωπικά προς τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα υπογράμμισε «βεβαίως έχουμε λιτότητα, έχει δίκιο ο κ. Μπούρας, έχετε δίκιο κι εσείς κι εγώ με το 3,5%, αλλά μην ακούμε κι εξωφρενικά πράγματα. Γιατί είναι άλλο να πείτε πως δεν είναι όλα ρόδινα κι άλλο να λέτε ότι είναι καταστροφή. Όχι δεν είναι όλα ρόδινα αλλά γίνετε μια προσπάθεια».

    Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως δεν παρακολουθεί την συζήτηση με τους Διεθνής Οργανισμούς που γίνεται στην Ευρώπη για την Ελλάδα, ούτε τη συζήτηση για το χρέος «που θα πηγαίνει καλύτερα και θα το δούμε αυτό στις 21 Ιουνίου», “ούτε για τις δανειακές ανάγκες και το πώς αυτές θα εξυπηρετούνται”.

    Επίσης στάθηκε αρκετά στη μείωση της ανεργίας – τονίζοντας πως «έτσι μας λέει ο κύριος Εργάνης»  – και στη δημιουργία «δημοσιονομικού χώρου» τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση.

    «Ο έξτρα δημοσιονομικός χώρος δημιουργείτε γιατί μειώνεται η ανεργία, άρα πάει καλύτερα ο ΕΦΚΑ και αυξάνονται τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής» υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ.

    Ο κ. Τσακαλώτος έκλεισε την τοποθέτηση του για το πολυνομοσχέδιο με τη φράση «στο τέλος ο κόσμος θα ψηφίσει αυτόν που του υπόσχεται κάτι καλύτερο και στην Ολομέλεια θα εξηγήσω πόσο μακριά είναι ο κ. Μητσοτάκης από αυτή την υπόσχεση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντ. Μπακογιάννη: «Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, την υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου όχι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ – Τσίπρα για το Σκοπιανό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπ. Οικονομικών: Δεν βάζουμε ενέχυρο ακίνητα υπέρ του ESM, εγγύηση είναι…



    ΣΧΟΛΙΑ