• Πολιτική

    Ευ. Αποστολάκης: Είμαι στρατιώτης – Προσβλέπω στη συνεργασία όλων των κομμάτων (video)

    • NewsRoom
    Μένεα εναντίον του Ευάγγελου Αποστολάκη πνέουν Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη, που χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις αναφερόμενοι στην υπαναχώρηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ευάγγελος Αποστολάκης


    Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που σε λίγες ώρες αναμένεται να αποστρατευτεί και να ορκιστεί υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου.

    Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, χαρακτήρισε «εξαιρετική τιμή» την πρόταση του Πρωθυπουργού να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    «Είμαι στρατιώτης και έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί συναίνεση, συνεργασία και ενότητα.

    «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από την πολιτική και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας» πρόσθεσε.

    Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα προεδρικά διατάγματα και με το ΚΥΣΑΕ για να ολοκληρωθεί η θητεία του ως ΑΓΕΕΘΑ και να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    Τις επόμενες ώρες να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και να εκδώσει πράξη αποστρατείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στη συνέχεια θα καταστεί δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο.

    Την Τρίτη αναμένεται ο Βαγγέλης Αποστολάκης να ορκιστεί επισήμως υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα ακολουθήσει η τυπική παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον παραδίδοντα υπουργό Πάνο Καμμένο. Στη συνέχεια θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου το ΚΥΣΕΑ -με τον Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας- προκειμένου να προχωρήσει στις ετήσιες τακτικές κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την προαγωγή, παραμονή ή αποστρατεία των σημερινών αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αλλά και για την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

    Από την αποστρατεία του ναυάρχου Αποστολάκη και μέχρι τον ορισμό νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθήκοντα αρχηγού θα ασκεί ο σημερινός υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναύαρχος Αποστολάκης: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε



    ΣΧΟΛΙΑ