• Πολιτική

    Έτοιμος να γίνει Αντιβασιλέας ο Πρίγκιπας Κάρολος; Τα πλάνα της Ελισάβετ και η συνάντηση με τον Φίλιππο

    • NewsRoom


    Την σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο της, Πρίγκιπα Κάρολο, φημολογείται πως εξετάζει να δώσει η Βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Και αυτό καθώς το τεταμένο κλίμα στο παλάτι συνεχίζεται, μετά τις αποκαλύψεις για τον πρίγκιπα Άντριου.

    Οι τελευταίες εξελίξεις κλονίζουν τη σταθερότητα που θέλει να προάγει στην οικογένεια η βασίλισσα Ελισάβετ, και η ίδια φαίνεται να συζητά την πιθανή «συνταξιοδότησή» της από τα καθήκοντα του επικεφαλής της βασιλικής οικογένειας.

    Τις τελευταίες ώρες, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε την Τρίτη με τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, αμέσως μετά την επιστροφή από τη βασιλική περιοδεία του στην Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Σολομώντα.

    Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ένας από τους σκοπούς της συνάντησης ήταν να συζητήσουν για τα σκάνδαλα που θίγουν αυτή την στιγμή τη βασιλική οικογένεια, με πιο σημαντικό εκείνο που αφορά την σεξουαλική παρενόχληση της 17χρονη Βιρτζίνια Ρομπερτς από τον πρίγκιπα Άντριου και την σχέση του με τον επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν.

    Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να επιθυμεί να αναλάβει καθήκοντα «Αντιβασιλέα» (Prince Regime) όταν η μητέρα του κλείσει τα 95, σε 18 μήνες από σήμερα, με σκοπό να επαναφέρει την τάξη και την οργάνωση στην οικογένεια.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ σκέφτεται να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα της, αλλά να κρατήσει την θέση του «Μονάρχη», στην ίδια ηλικία που αποσύρθηκε και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος τώρα είναι 98 χρονών και περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη φάρμα Wood, που ανήκει στο παλάτι.

    Προτού αποσυρθεί ο πρίγκιπας Φίλιππος από τα καθήκοντα του, ήταν εκείνος που «διοικούσε» την οικογένεια με «ατσάλινη» πυγμή, όμως πια φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αποδιοργανωθεί με το πριγκιπικό ζεύγος Σάσσεξ, Μέγκαν και Χάρι, να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη βασιλική οικογένεια και με τον πρίγκιπα Άντριου μάταια και καταστροφικά να προσπαθεί να σώσει την εικόνα του.

    Στην αποδιοργάνωση της οικογένειας αποδίδει ο βρετανικός Τύπος και την αδικαιολόγητη… αυτονομία του πρίγκιπα Άντριου και «αγαπημένου γιου της Ελισάβετ» και την απόφασή του να παραχωρήσει την «καταστροφική» συνέντευξη στο BBC. Όταν μάλιστα η συνέντευξη βγήκε στον αέρα, ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στην επίσημη (και όπως φάνηκε επιτυχημένη) περιοδεία στην Νέα Ζηλανδία. Μάλιστα, έσπευσε να ζητήσει από την μητέρα του, μέσω τηλεφωνική επικοινωνίας, την παραίτηση του αδελφού του από τα καθήκοντα του σε μια προσπάθεια να κατευνάσει το σκάνδαλο.

    Οι φήμες που θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο να γίνεται αντιβασιλεύς φουντώνουν ολοένα και περισσότερο καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ σταδιακά μειώνει τις δημόσιες εμφανίσεις της. Μάλιστα, εάν πράγματι ο Κάρολος αναλάβει την θέση αυτή θα έχει «χτυπήσει» δύο φορές τον αδελφό του, πρίγκιπα Άντριου, με τον οποίο σύμφωνα με τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν πάντα γύρω από την βασιλική οικογένεια, φέρεται να είχε μεγάλη αντιζηλία και έχθρα καθώς αν και ο Κάρολος ήταν ο πρωτοτόκος και πρώτος στην σειρά διαδοχής, ο Άντριου είχε την εύνοια και περισσότερη προσοχή από τη μητέρα τους.

    Εάν πράγματι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στον Βρετανικό Τύπο, τότε θα είναι η πρώτη φορά από τον 19ο αιώνα που η χώρα θα αποκτήσει αντιβασιλέα. Τελευταία φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο είχε αντιβασιλέα ήταν το 1811 όταν ο βασιλιάς Γεώργιος ο Τρίτος έπασχε από σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και τα καθήκοντά του είχε αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του, Γεώργιος Δ’, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με δεκάδες σκανδαλώδεις ιστορίες.

    Πάντως, ο πρίγκιπας Άντριου δεν αναμένεται να βρίσκεται ούτε καν στο καλωσόρισμα των ηγετών ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Βρετανία. Στην θέση του θα βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένεια, με πιο… «καθαρό όνομα».



    ΣΧΟΛΙΑ