• Πολιτική

    Έτοιμοι για κολοτούμπα οι ΑΝΕΛ μετά την «βοήθεια» από το Μαξίμου

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίκης

    Ο Κώστας Κατσίκης


    Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνουν οι ΑΝΕΛ, αφού τώρα διαμηνύουν μέσω του Κώστα Κατσίκη πως δεν είναι υπέρ της στείρας αντιπαράθεσης και ανερμάτιστης αντιπολιτευτικής τακτικής.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσίκης, μιλώντας εκ μέρους των ΑΝΕΛ στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου για την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που παρατείνει έως τέλος Φεβρουαρίου το νόμο Κατσέλη, δήλωσε πως όχι απλά στηρίζει, αλλά μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία.

    “Δεν είμαστε υπέρ της στείρας αντιπαράθεσης, δεν θα γίνουμε ποτέ κατακριτές καλών πραγμάτων, αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μας” τόνισε ο κ. Κατσίκης, ενώ είχαν προηγηθεί οι εισηγητές ΝΔ και ΔΗΣΥ που δήλωσαν ‘επιφύλαξη’ και ο Γ. Αμυράς που έβαλε ξανά θέμα εάν υπάρχει πλειοψηφίας στην Επιτροπή.

    Όπως σχολίαζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης η αλλαγή πλεύσης των ΑΝΕΛ η οποία έγινε αντιληπτή από το θερμό ύφος Κατσίκη, οφείλεται στις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου νωρίτερα πως δεν είναι υπέρ του να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων.

    Την ίδια στιγμή στην Βουλή οργιάζει το παρασκήνιο για το εάν θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού υπό τον ΠτΒ Νίκο Βούτση αύριο ή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να βρεθεί τεχνικά ο τρόπος διάσωσης τουλάχιστον της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η φημολογία επιμένει πως θα υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού ενώ σε κάθε περίπτωση απαιτούνται δύο-τρίτα για να επικυρωθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ