• First Top Stories

    Ετοιμάζει αλλαγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • Contributor
    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τα απόνερα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης φτάνουν ως την Πειραιώς, καθώς φαίνεται ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τους βασικούς συντονιστές (Ομάδες Διαρκούς Επιτροπής) του κόμματος και να μοιάζουν με οιονεί υπουργούς. Ο λόγος, κυρίως, για τον Χρήστο Σταϊκούρα (Οικονομικών), την Ντόρα Μπακογιάννη (Εξωτερικών και Άμυνας), τον Μάκη Βορίδη (Δημόσια Διοίκηση, Δημόσια Τάξη και Δικαιοσύνη) και την Όλγα Κεφαλογιάννη (Παραγωγής και Εμπορίου), ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Θόδωρο Φορτσάκη.

    Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί με τον εκπρόσωπος τύπου, δεδομένου ότι επανέρχονται τα σενάρια για αντικατάσταση του κ. Κουμουτσάκου, παρότι από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ εκφράζονται με πολύ θετικά λόγια για τον εκπρόσωπο τύπου. Όμως, εδώ και μήνες ο κ. Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις για φρεσκάρισμα της εικόνας της ΝΔ και ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων από ένα πρόσωπο που θα έχει περισσότερο κρουστικό λόγο και θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί γεγονότα με τις παρεμβάσεις του. Ήδη, πάντως, παίρνουν όλο και περισσότερο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό αέρα ο κ. Κυρανάκης και η κυρία Ζαχαράκη, δυο πρόσωπα στα οποία φαίνεται πως έχει επενδύσει ο κ. Μητσοτάκης.

    Οι αλλαγές που σχεδιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ σχετίζονται με τη βουλή, με τους τομεάρχες, αλλά και με τα στελέχη που είναι στο κόμμα και σκέφτονται να πολιτευτούν. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από τα στελέχη αυτά να αποφασίσουν άμεσα αν θα είναι υποψήφιοι, καθώς στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κομματικές θέσεις. Για παράδειγμα, λένε, ότι θα πρέπει ο κ. Σπανάκης που είναι υπεύθυνος οργανωτικού, να ξεκαθαρίσει σύντομα αν θα είναι υποψήφιος στην Β’ Αθηνών, διότι στο ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να είναι παράλληλα και ο οργανωτικός υπεύθυνος του κόμματος.

    Από κει και πέρα, αμετακίνητος είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, ενώ προς συζήτηση είναι η παραμονή στη θέση αυτή της Νίκης Κεραμέως και του Γιάννη Βρούτση. Ο τελευταίος ακούστηκε ότι θα μπορούσε να αναλάβει τομεάρχης Εργασίας. Αναβαθμισμένος είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει πάρει πάνω του όλο το πρόγραμμα του κόμματος. Ρόλος θα δοθεί και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μετά το συνέδριο έχει βρεθεί χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, ενώ αυξημένες είναι οι μετοχές των Β. Κικίλια και Κ. Τζαβάρα.

    Πάντως, βλέποντας και τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ.Μητσοτάκης θέλει να περάσει το επόμενο διάστημα το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για τη διακυβέρνηση της χώρας και ταυτόχρονα να παρουσιάσει σταδιακά στον ελληνικό λαό τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του. Από το επιτελείο του αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, κυρίως με πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με προσωπικότητες έξω από τα σύνορα της κεντροδεξιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί όσα έλεγε ο Παπαδημητρίου δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που έλεγε η Αχτσιόγλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιτσιόρλας: Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μένει ή φεύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα εάν εκλεγεί ο Ντ.Τραμπ;



    ΣΧΟΛΙΑ