Πολιτική

Αίσθηση από τις «αποκαλύψεις» Πολάκη στην Προανακριτική: Παραδέχθηκε σχέδιο για άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων το 2015

  • NewsRoom

Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


Την ύπαρξη σχεδίου για το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων φέρεται να αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης κατά την ακρόασή του από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν πηγές της προανακριτικής, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, για την παράνομη μη έκδοση του δελτίου τιμών των φαρμάκων το 2015, φέρεται να απάντησε ότι δεν βγήκε δελτίο τιμών λόγω της κατάστασης, επειδή, δηλαδή, εκείνη την περίοδο η χώρα βρισκόταν κοντά στη χρεωκοπία. Για να δικαιολογήσει, μάλιστα, την μη έκδοση του δελτίου, ανέφερε πως  μεταξύ αυτών που δεν έγιναν τον Αύγουστο του 2015 ήταν και ότι δεν άνοιξαν οι θυρίδες των τραπεζών, που «μέσα έκρυβαν δισεκατομμύρια»!

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, το σχέδιο έμεινε στα… χαρτιά γιατί υπήρχε ένα «μπλοκ» που ήταν αντίθετο απέναντι σε μια τέτοια κίνηση.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2015 η τότε αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε δηλώσει πως «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα». Λίγο μετά, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.


ΣΧΟΛΙΑ