• Πολιτική

    Ερντογάν: Πρότεινα στον Μητσοτάκη να έχουμε απευθείας επικοινωνία, χωρίς τρίτους

    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Να υπάρξει δίαυλο για απευθείας επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργού, χωρίς τη συμμετοχή τρίτων, πρότεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των ηγετών το NATO.

    O Τούρκος πρόεδρος δήλωσεε πως συμφωνεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό πως θέλει να υπάρχει ηρεμία και ειρήνη στην περιοχή.  «Είχαμε μια καλή συζήτηση για την περιοχή», ανέφερε ο Ερντογάν.

    «Του είπα ότι δεν θα πρέπει τρίτα μέρη ή τρίτες χώρες να μπαίνουν στις συζητήσεις μας. Εάν υπάρχει ένα θέμα μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο και εγώ επίσης μπορώ να σε πάρω τηλέφωνο», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με του Τούρκο πρόεδρο με αυτό τον τρόπο οι δύο χώρες θα μπορούν να κάνουν από κοινού βήματα και να φέρουν στο τραπέζι όλα τα θέματα. «Να τα συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Αν σε ένα συγκεκριμένο θέμα μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος θα το αφαιρούμε από την ατζέντα, θα το βγάζουμε από το τραπέζι. Και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα τραπέζι λύσεων και όχι σε ένα τραπέζι προβλημάτων», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν: Τι συζήτησαν οι δύο πρόεδροι

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Έσπασε ο πάγος, συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020

    Μακρόν: Ο Ερνρογάν με διαβεβαίωσε πως θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από τη Λιβύη



    ΣΧΟΛΙΑ