• Πολιτική

    Ερντογάν: «Όταν γίνει η επιστράτευση, θα πάω μαζί σας πρώτος»

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την σύστασή του προς τους πολίτες της Τουρκίας να είναι σε ετοιμότητα και πάντα πρόθυμοι για επιστράτευση, επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του κόμματος AKP στην πόλη Μυρσίνη.

    Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι έτοιμος και ο ίδιος να καταταγεί «Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος».

    Μιλώντας για την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν της Συρίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η πόλη «θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της». «Προελαύνουμε στο Αφρίν. Το πρωί εξουδετερώσαμε 3.197 τρομοκράτες. Ήθελαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο τρομοκρατικής δράσης, αλλά εμείς τους αποτρέψαμε. Δεν ξέρουν τους Τούρκους, δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Όπως μετέδωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από την Συρία που τις υποστηρίζουν, βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον θύλακα του Αφρίν.

    Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσαβούσογλου: Κάτι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα «βόμβα» Καμμένου: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία

     



    ΣΧΟΛΙΑ