• Πολιτική

    Ερντογάν για επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα: «Πείτε στον Μητσοτάκη ότι αυτό που κάνει είναι λάθος»

    • NewsRoom
    Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα για να ανακοινώσει τα «καλά νέα»

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέα επίθεση σε βάρος της Ελλάδας και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της επίσκεψης Χαφτάρ στην Ελλάδα πριν από την Διάσκεψη του Βερολίνου.

    Επιστρέφοντας από το Βερολίνο είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι κάποιος από τους ηγέτες που μετείχε στη Διάσκεψη τον πλησίασε και του είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να βελτιώσει την σχέση μαζί του.

    «Αναρωτήθηκα, θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί μου και κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή. Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να διορθώσει αυτό το λάθος και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Στον ίδιο διάλογο με τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν υπονόησε ότι τον προσέγγισε η Ιταλία για να γίνουν σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές που περιλαμβάνει το σύμφωνο με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

    Ο Ερντογάν εξέφρασε τον εκνευρισμό του για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα και πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου λέγοντας ότι «η συμφωνία Ελλάδας – Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα» και πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι».

    Απαντώντας στις αναφορές Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

    «Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα» τόνισε ο κ. Πέτσας.



    ΣΧΟΛΙΑ