• Διεθνής πολιτική

    Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας

    • NewsRoom
    Μελβούτ Τσαβούσογλου

    Μελβούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας


    Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτή τη φορά ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

    «Φιλοξενήσαμε τα αξιότιμα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τσαβούσογλου. «Δεν αφήσαμε ποτέ μόνους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ!»

    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνόδευσε την ανάρτησή του με μια λίστα με τις δήθεν «παραβιάσεις», που διαπράττει η Ελλάδα σε βάρος της «τουρκικής» μειονότητας στην περιοχή, όπως αναφέρει η Τουρκία.

    Μεταξύ άλλων κάνει αναφορά για την παρεμπόδιση της χρήσης του χαρακτηρισμού «τουρκική», μέχρι το ότι δεν επιτρέπει στη μειονότητα την εκλογή των θρησκευτικών της εκπροσώπων.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία είναι φανερά ενοχλημένη από τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο,. Μάλιστα υποστήριξε πως αν δεν φύγουν τα όπλα από τα ελληνικά νησιά, η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, επαναλαμβάνοντας  πως: «Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».

    Διαβάστε επίσης:

    ΠτΔ: Για την Ελλάδα η καταδίκη κάθε αναθεωρητικής πολιτικής είναι ζήτημα αρχής

    Μακρόν: Ανάμεικτα μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Αναστάτωση σε ορισμένους δυτικούς συμμάχους

    Ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τα πλήγματά της κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών



    ΣΧΟΛΙΑ