• Πολιτική

    Έρχονται εκλογές… Πάνω από 1.000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στις Περιφέρειες 

    • NewsRoom
    προσλήψεις


    Περισσότερες από 1.000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων με εντοπιότητα αναμένεται να γίνουν στις Περιφέρειες, με προκήρυξη που αναμένεται να βγει από το ΑΣΕΠ. Η συμφωνία έκλεισε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, οι περιφέρειες έχουν πάρει εντολή να στείλουν στην ΕΝΠΕ τις λίστες τους προσωπικού που χρειάζονται προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους με στόχο να μπορούν να λειτουργούν σωστά και άμεσα.

    Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, οι προσλήψεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με επιστημονικό προσωπικό καθώς εκεί υπάρχουν οι βασικές ανάγκες των περιφερειών.

    «Για μας είναι μια θετική έκβαση στην όλη υπόθεση» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περιφέρειες μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν στείλει τις λίστες με τα αιτήματα του προσωπικού που χρειάζονται προκειμένου, στη συνέχεια να προωθηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Το υπουργείο, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, σκοπεύει να στείλει την λίστα με τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο ώστε να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο του Μαΐου και δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι 45 μέρες πριν τις εκλογές απαγορεύονται να γίνονται ή να δρομολογούνται προσλήψεις εκτός αν είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία τους.

    Οι προσλήψεις σίγουρα θα είναι περισσότερες από χίλιες. Το υπουργείο, πάντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι προλήψεις αυτές να γίνουν με τους όρους της προκήρυξης των 3Κ, με την οποία προσελήφθησαν 8.161 άτομα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και επιπλέον να υπάρχει η εντοπιότητα την οποία ζητούν οι περιφερειάρχες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο χτύπημα από Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες. Τι λέει για τις εθνικές εκλογές και τη ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ