• Πολιτική

    Έρχεται ο ανασχηματισμός – Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις – Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν και ποιοι αλλάζουν πόστο

    • NewsRoom

    Από παλαιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


    Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τις αποφάσεις του για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κυβερνητικό σχήμα και προχωρά, πιθανώς και σήμερα, σε ανασχηματισμό.

    Αν ισχύουν τα σενάρια που διαρρέονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα, το οικονομικό επιτελείο μένει ίδιο, όπως και πολλοί βασικοί υπουργοί, καθώς κρίνεται ότι ανταπεξήλθαν με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν: κρίση στον Έβρο, ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και στο μέτωπο του κορονοϊού.

    Παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Επίσης, αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, αμετακίνητοι στα υπουργεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

    Ποιοι φεύγουν, ποιοι αλλάζουν υπουργείο, ποιοι έρχονται

    Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν τόσο μετακινήσεις υπουργών όσο και έξοδος ορισμένων από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ υφυπουργοί που ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στα καθήκοντα τους θα αναβαθμιστούν. Επίσης, αναμένεται να μπουν στην κυβέρνηση, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

    Έτσι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Κωστής Χατζηδάκης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να αναβαθμιστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

    Εκτός κυβερνητικού σχήματος εκτιμάται ότι μένουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

    Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να αναλαμβάνει η Αριστοτελία Πελώνη ή ο Χρήστος Ταραντίλης με τον Στέλιο Πέτσα να εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί σε θεσμικό υπουργείο.

    Στη θέση τους ως αναπληρωτές αναμένεται να παραμείνουν ο Θοδωρής Σκυλακάκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Εξωτερικών, ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αν μετακινηθεί θα γίνει μόνο για να αναλάβει κάποιο υπουργείο όπως το Ενέργειας, για το οποίο ακούγεται και το όνομα του Κώστα Σκρέκα.

    Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

    Οι περισσότερες αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών με την είσοδο αρκετών βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.

    Εκτός του κ. Λιβανού και του κ. Ρουσόπουλου εκτιμάται ότι θα εισέλθουν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ο Γιάννης Οικονόμου (πιθανότατα στο υπουργείο Παιδείας) και ο Γιώργος Στύλιος.

    Στις θέσεις που έχουν σήμερα αναμένεται να παραμείνουν ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Γιώργος Ζαβός, ο Χρίστος Δήμας, ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γιώργος Γεωργαντάς.

    Όσον αφορά το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, με εξαίρεση την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κοντά του στις θέσεις που έχουν σήμερα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ενώ το σχήμα αναμένεται να ενισχύσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρωτοχρονιά με ανασχηματισμό; Τα σημεία-«κλειδιά» που θα κρίνουν ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

    Ανασχηματισμός: Ζήτημα ωρών οι ανακοινώσεις – Ποιοι κινδυνεύουν και το όνομα έκπληξη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ