• Πολιτική

    Έπεσαν οι υπογραφές για την επένδυση στο Ελληνικό

    • NewsRoom
    elliniko


    Έπεσαν και επίσημα οι υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είχε προαναγγείλει από την Πέμπτη το mononews.gr, το προεδρικό διάταγμα με το τελικό σχέδιο για την επένδυση, αναμένεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου να αποσταλεί προς Έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    «Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας, τόνισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Το ΠΔ οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», υπογράμμισε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τσίπρας.

    Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας:

    «Το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Το σχέδιο εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας

    Στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

    Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις με το Ελληνικό: Αυξάνουν τη συμμετοχή τους στη Lamda τα Αττικά Πολυκαταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big Deal: Πώς Γερμανός και Κάτσος αγόρασαν το 12,8% του Ελληνικού. Το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ