• Πολιτική

    Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες: 43 ήδη αρχειοθετημένες περιπτώσεις συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους «προς αρχειοθέτηση» καταλόγους 

    Κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ποιοι εξαιρούνται, πότε το πρόστιμο είναι 50 ευρώ

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)


    Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αναφέρει πως «στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρείς (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση τής 23.6.2021»

    Ωστόσο, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς μεταξύ των ήδη αρχειοθετημένων περιπτώσεων που συμπεριλήφθησαν εκ νέου σε κατάλογο προς αρχειοθέτηση ήταν και το δικό του όνομα.

    Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πανικό του πρωθυπουργού και για αυτοεξευτελισμό, καθώς όπως υποστηρίζει  «όρισαν άρον- άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του .  «οταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής ” στη λίστα!».

    Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Παύλου Πολάκη, κατέθεσε νέο αίτημα για επανεξέταση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

    Υπενθυμίζεται πως η κα Μητσοτάκη απάντησε με εξώδικό της στην εφημερίδα, κατηγορώντας την πως απέκρυψαν σκοπίμως από το δημοσίευμα  μέρη των εγγράφων που παρουσίασαν, που καταρρίπτουν το περιεχόμενο των καταγγελιών.



    ΣΧΟΛΙΑ